dinsdag 31 januari 2017

Daily Practice - het nieuws als onderwerp

Inmiddels ben ik aan mijn vierde schetsboekje-voor-dagelijkse-tekeningen begonnen. Genoeg van mijn eigen portret en mijn eigen handen, heb ik besloten dit schetsboekje het onderwerp 'Nieuws' te geven. Iedere dag iets dat ik oppik uit het nieuws. In de krant; op internet; binnenland; buitenland; belangrijk of minder belangrijk. Het moet voor mij ook een interessant plaatje zijn.

Dit zijn de schetsjes tot nu toe (ook de minder geslaagde, wat ook nu teken ik meteen met pen in mijn schetsboekje en ik doe het 1x en begin niet opnieuw als het mislukt en doorgaans zijn het hele snelle schetsjes, want veel geduld heb ik nog steeds niet):

 












Helaas heb ik weer een te goedkoop schetsboekje gekocht; het papier kan de natte aquarelverf niet goed aan. Het papier gaat snel kapot en de kleuren worden er ook niet mooi op. Dus niet veel kleur in dit boekje. Volgende keer toch naar een echt aquarelschetsboekje kopen.


dinsdag 17 januari 2017

Daily Practice


Iedere dag een tekeningetje in mijn schetsboek. Inmiddels is mijn derde schetsboek bijna vol en ben ik vandaag aangeland bij tekening nr. 238. 
Dit zijn de tekeningetjes van vandaag en gisteren:

 

Na een hele tijd selfies tekenen, ben ik overgestapt op het tekenen van mijn hand, maar dat werd ik nog sneller beu dan mijn eigen kop. Nog 2 tekeningetjes en dan is dit schetsboek vol. Dan begin ik zeker een nieuw schetsboekje, want de daily practice bevalt me goed, maar dan ga ik wel van start met een nieuw onderwerp. Hier een impressie van het hele schetsboekje:



Het onderwerp van mijn nieuwe dagelijkse schetsboekje wordt 'nieuws', ik ga de krant erbij pakken.

dinsdag 3 januari 2017

Hello 2017, Goodbye 2016

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2017



Hoe was 2016 en wat zijn de plannen voor 2017?

2016 stond vooral in het teken van schetsen 

In januari ben ik voor het eerst op een sketchcrawl geweest (in de markthal in Rotterdam) en dat vond ik hartstikke leuk. Daarna volgde Kermis-Den Haag, Natuurmuseum-Tilburg, Bibliotheek-Schiedam, Binnenstad-Utrecht, Katendrecht-Rotterdam en nog veel meer interessante locaties. Tijdens deze Urban Sketchcrawls heb ik veel nieuwe mensen met dezelfde tekenpassie ontmoet. Ik heb meegedaan met urban-sketch-groepen en ben ook alleen op pad geweest. Ik heb thuis getekend als er gebridged werd en op vakantie. Een schetsboekje en pen zitten sindsdien standaard in mijn tas. Elk verloren ogenblik, of bij een drankje op een terrasje, komt mijn schetsboekje tevoorschijn. Ook in 2017 ben ik van plan dat veel en vaak te gaan doen. Dit jaar is het 3-daagse Urban Sketch Symposium in Chicago. Ik droom van meedoen aan dit evenement.


Dan zijn er de (bijna) dagelijkse selfies. Inmiddels heb ik er over de 200; dat hoop ik in 2017 ook nog vol te houden. 

Pretprenten:
Daar wil ik ook nog wel wat mee in 2017, maar dan iets anders dan ik tot nu toe heb gedaan. Richting spotprent of als klein stripje. Dat wil ik, maar of dat gaat lukken? Daar ga ik in 2017 op studeren.

Modeltekenen:
Na zeker 17 jaar heb ik besloten te stoppen met modeltekenen. Misschien geen definitief vaarwel, maar voorlopig maar eens een tijdje niet.
In het begin werkte ik nog wel met inkt op rijstpapier, maar toen we later van locatie moesten veranderen, was er geen ruimte meer voor een tafel. Sindsdien tekende ik alleen, omdat je dat op schoot kan doen. 
Hier een van die eerste modeltekeningen met inkt op rijstpapier:


en hier de laatste van 2016:

 

Op de winterfair van ArtiBrak heb ik dit werkje verkocht:


Sumi-E

Penseelschilderen op rijstpapier, dat heb ik afgelopen jaar veel te weinig gedaan en dat wil ik komend jaar weer gaan oppakken ! Ik mis het.

Fotografie

Ik hoop op een aantal fotografie uitstapjes met TEMA. In november was hier in Tilburg een 'lichtjesloop', daar heb ik deze foto's gemaakt:





Exposeren / Social Media / Online verkoop

Het (bijna) dagelijks plaatsen van een werkje op instagram en facebook wil ik ook in 2017 blijven volhouden. Het is toch reclame en het heeft me al een aantal opdrachtjes opgeleverd.

Daar heb ik al een tijdje geen nieuw werk geplaatst, terwijl ik niet zo lang geleden toch een t-shirt heb verkocht. In 2017 wil ik nieuw werk op redbubble plaatsen. Die site wordt steeds uitgebreider, behalve ansichtkaarten, posters en vele soorten t-shirts, zijn er kussens, mokken, tassen, sjaals en nog veel meer.

Tot slot ben ik in 2017 van plan deze blogposts op een vaste frequentie vol te houden, dat wil zeggen: eens in de twee weken op dinsdag.

Op het moment doe ik mee met de ledententoonstelling van ArtiBrak, dit zijn de gegevens: