zondag 21 oktober 2012

webnieuws


Over Daily Digital Photography:

Vandaag post ik alweer mijn 200ste daily digital drawing !!!! Het schiet al lekker op, dik over de helft van het jaar.
Op het moment worden de digitale tekeningen gedomineerd door verzonnen koppen in plaats van nagetekende koppen. Hier een hommage aan het pasgeleden gestolen portret van Picasso uit de Kunsthal.

Over Blog Layouts:

Deze blog en de blog met digital daily drawings hebben een nieuwe kop gekregen. De kop sluit nu beter aan bij de website en vanuit de kop kun je nu eenvoudig klikken naar www.pobsb.nl, naar mijn photoblog van van blog naar blog. Op de photoblog op dit moment een serie die ik maakte in de dierentuin van Berlijn


Over Vision and Verb:

Ik ben gestopt met Vision and Verb. Ik heb er lang over nagedacht, maar het is genoeg geweest. Bijna 3 jaar ben ik er bij geweest om uiteindelijk te concluderen dat schrijven niet mijn ding is. Ieder stukje kostte mij heel veel energie en tijd. Liever besteed ik deze tijd aan tekenen, schilderen of fotograferen. Jammer alleen dat al mijn bijdragen aan Vision and Verb op slag onvindbaar lijken te zijn.

Over de komende expositie:

Bij deze wil ik nog een keertje de aandacht vestigen op de komende expositie die ik samen met de Zolderlingen heb.
Op de bovenverdieping houden wij de gezamelijke expositie, op de begande grond houden wij een kunstmarkt/zolderopruiming. Mooi werk tegen mooie prijzen. Ik zal op de begane grond geprinte digitale tekeningen aanbieden, alsmede originele modeltekeningen tegen mooie prijzen.
Komt allen! Het wordt een mooi evenement !

vrijdag 12 oktober 2012

Expositie / Exhibition: 9, 10 & 11 Nov 2012


Er komt weer een expositie aan, dit maal tezamen met de Zolderlingen in Gilze
Exhibition coming up, this time together with the Zolderlingen in Gilze.


Dit keer presenteren wij op de eerste verdieping een (traditionele) expositie van ons laatste werk. Op de begane grond houden we een kunstmarkt met werk tegen gereduceerde prijzen.
In mijn geval zal ik op de kunstmarkt oningelijste gedrukte digitale tekeningen presenteren, alsmede oningelijste modeltekeningen. Beide voor een mooie meeneemprijs.

This time we will be showing our latest work on the second floor in a traditional setting. On the first floor we will have an artfair  with art for nice prices.
In my case I will be showing unframed printed digital drawings and unframed live drawings.

Ik kijk er naar uit je daar te ontmoeten !
Looking forward on seeing you there

zondag 7 oktober 2012

And the winner is ...


... Sharry Miller from Alaska ! 
Congratulations Sharry !


I would like to thank everyone for the wonderful comments on my blog. 
And I would like to thank Carla Sonheim for letting me participate in this event.


Happy Drawing everybody !

donderdag 4 oktober 2012

Boekverloting / Book Giveaway



( I'll start in Dutch, please scroll down for English )

Eind vorig jaar ben ik benaderd door Carla Sonheim, die mij vroeg of ik gast kunstenaar wilde zijn in haar nieuwe boek: Drawing and Painting Imaginary Animals en deze maand is het boek gepubliceerd. Hierboven zie je de omslag. Het boek is in het Engels, maar haar vorige boek: Tekenlab is beschikbaar in het Nederlands.

Ik heb het boek van de week in de post gekregen. Het is een hartstikke leuk boekje en ik ben echt heel trots dat mijn werk er ook in staat. Het is een werkboek voor het maken van fantasie dieren. Het bevat allerlei ideetjes, tips en oefeningen, voor tekenen, schilderen en ook knutselen. Alle oefeningen worden uitgebreid uitgelegd, met veel foto's. Je krijgt zin om er lekker mee aan de slag te gaan als je het leest. Het boekje laat tevens het werk zien van twaalf gast kunstenaars uit diverse landen, waaronder ondergetekende.

Deze twee sumi-E's van mij zijn in het boek opgenomen:




Ter promotie van het boek mag ik 1 exemplaar weggeven middels loting. 

Dat gaat als volgt: wil je in aanmerking komen voor een gratis exemplaar, laat dan hieronder een reactie achter. Op 7 oktober zal ik dan met een programmaatje (random.com) de winnaar bepalen.Van de winnaar zal ik het adres vragen en doorgeven aan Carla en zij zorgt ervoor dat het boek bij jou terecht komt. Natuurlijk zal ik op de blog melden wie de gelukkige winnaar is.

Kijk ook eens op Carla Sonheim's blog en op haar website. Online biedt zij ook allerlei ideetjes en oefeningen voor tekenen, schilderen en knutselen.

Het boek ik ook bij bol.com te koop


en nu voor de Engelstaligen :


I am very excited and proud that Carla Sonheim asked me to be a guest artist in her latest book: Drawing and Painting Imaginary Animals. A couple of days ago I received my copy of the book in the mail and I totally love it!!

As part of her two week celebration, promoting her book at her blog: http://carlasonheim.wordpress.com/I am proud to be able to give away a book here on my blog.

Please leave a comment on my blog if you want to win a free copy of the book and october 7th I will pick a winner randomly.

If you wish to purchase a copy of the book, you can click on the following links:
from amazon.com
from Barnes & Noble
from Qbookshop
from Independent Bookstores



If you are new to my art, please visit my website www.POBSB.nl for more info