zondag 13 november 2011

Vision & Verb: Model Drawing

Vandaag is het mijn beurt bij Vision & Verb. Nog steeds in de ban van mijn iPad tekeningen gaat het daar nog over: http://www.visionandverb.com/at-home/2011/11/13/model-drawing.html

Deze tekening is van afgelopen dnsdag

zondag 6 november 2011

Een Nieuw Seizoen, een nieuwe uitdaging

Het nieuwe modeltekenseizoen is alweer een tijdje aan de gang. We zitten (alweer) op een nieuwe locatie -een veel betere- en hebben dit jaar prachtige modellen, maar het aantal deelnemers valt een beetje tegen, waardoor de kosten p.p. een beetje aan de hoge kant zijn. Dus: Wil je graag modeltekenen en kun je op dinsdagavond in Tilburg, dan ben je bij ons van harte welkom. Laat het me weten!
Dit modeltekenseizoen wordt wat mij betreft het iPad-modelteken-seizoen. Ik gebruik vanaf het begin van dit seizoen de iPad en mijn vinger. Ik heb (nog) geen tekenpen. Ik heb een aantal iPad-tekenapps gekocht en in eerste instantie ging mijn voorkeur uit naar de app: Brushes, maar meer en meer lijkt te app: Art Studio beter geschikt voor mijn tekentechniek. Het leuke van Brushes is dat je binnen de app een soort van filmpje kunt afspelen, en je dan kunt zien hoe je tekening tot stand is gekomen. Het voor mij doorslaggevende voordeel van Art studio is dat ik de lijn zodanig kan instellen, dat je snelheid zichtbaar kunt maken. Tot op zekere hoogte kan die andere app dat ook, maar niet zo snel en soepel als art studio en als ik het graag wil.
Het vergt wel nog behoorlijk wat oefening, maar ik vind het erg leuk en zie ook vorderingen bij mezelf. Ik blijf voorlopig volhouden.







Ook ben ik aan het experimenteren met nabewerken, bovenstaande tekening heeft geleid tot deze:
Ik ben er nog niet uit of ik dit een verbetering vind. De initiele tekening vind ik ruiger en spontaner. Of het ligt aan mijn nabewerking , die uiteraard beter kan. Ik blijf oefenen, wordt vervolgd ...